Hier kun je mijn vlogs bekijken, leuk als je je abonneert op mijn YouTube-kanaal!

Op 20 juli 2018 hoorde ik na twee spannende weken dat de moedervlek die ik had laten verwijderen een melanoom was, melanoomkanker in fase IIIB. Tot dan toe had ik geen idee dat dat de meest agressieve vorm van huidkanker is, agressief omdat deze kan uitzaaien naar lymfeklieren en andere organen. Omdat er tot voor kort geen reguliere behandelmethoden voor waren zoals chemo of bestraling is dit typisch zo’n kado waar ik niet op zat te wachten. Sinds vorig jaar krijgen melanoomkankerpatiĆ«nten fase 3 de mogelijkheid om Immuuntherapie te krijgen als adjuvante behandeling. Dat heb ik een tijdje geprobeerd maar door de vele en vooral vervelende bijwerkingen ben ik daarmee gestopt..

In november 2021 ben ik opnieuw geopereerd, de kanker liet zich weer zien. De vlogs hierover vind je hier: Melanoomkanker 2.0.

Op youttube vind je al mijn vlogs vanaf de eerste dag: Melanoommonoloog. Het helpt mij om mijn gedachten te verwoorden maar vooral ook om de behoefte dat dit zin heeft, vorm te geven. Met mijn vlogs hoop ik ook anderen tot steun te zijn, met of zonder kanker.

Leef je mee? Hier kun je al mijn vlogs bekijken.